ALBA DENT ADSP

Pedodonti

Çocuğunuz için olumlu ve nazik bir yaklaşım.

Çocukların da yetişkinler bireyler kadar diş bakımına ihtiyacı vardır. Çocuğunuza olumlu ve nazik bir yaklaşım sağlayan bir pediatrik diş hekimi bulmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.
Albadent’te, genç hastalarımızın güvenini geliştirmeye ve her ziyarete geldiklerinde eğlenceli vakit geçirdiklerinden emin olmaya odaklanıyoruz.

Çocuğunuzu diş hekimine ilk kez götürüyorsanız veya özel bakım arıyorsanız, asla endişelenmenize gerek yok. Uzman pediatrik diş hekimimiz bebeklerin, küçük çocukların, ve özel çocuklarımızın ağız sağlığının tedavisi ve bakımı için eğitimler almıştır.

Sağlıklı bir gülümseme inşa etmek için geç kalmayın

Güncel araştırmalar, çocuğunuzu ilk diş çıkar çıkmaz pediatrik diş hekimine götürmenizi öneriyor. Bu erken randevular sırasında, pediatrik diş hekimimiz koruyucu bakıma ve ebeveynleri iyi ağız hijyeni, doğru beslenme ve ağız alışkanlıkları konusunda eğitmeye odaklanıyor. Bu alışkanlıklar erken yaşta kazanıldığında ömür boyu sağlıklı gülümsemelerin temelini oluşturmuş olacaktır.

Travmatik olmayan, kapsamlı ve konforlu bir diş bakımı sağlamak amacıyla çocuğunuzun yaşı, iletişim kabiliyetleri ve diğer tüm davranışlar yönlerine dikkat ediyoruz. Bu konularda eğitim alan pediatrik diş hekimlerimiz ağız sağlığı ve bakımını eğlenceli bir formda sunarak çocuklarınızın hijyen temelli bakımın faydalarını anlamasını sağlıyor.

Sık Sorulan Sorular

Bebeğimin dişlerini ne zaman temizlemeye başlamalıyım?

Doğumdan itibaren bebeğinizin diş etlerini su ve temiz bir bez veya bebek diş fırçası ile temizleyin. İlk diş çıkar çıkmaz florürlü diş macunu ve yumuşak diş fırçası ile günde iki kez fırçalayın.

Çocuğum için ne kadar diş macunu kullanmalıyım?

3 yaşın altındaki çocuklar için bir bezelyenin yarısı kadar diş macunu ve 3 ila 6 yaş arası çocuklar için bezelye büyüklüğünde bir parça diş macunu kullanılmalıdır. Çocuklara yeterince büyüdükleri anda diş macununu tükürmek öğretilmelidir.

Çocuğum dişlerini kendi kendine fırçalamaya ne zaman başlamalı?

Küçük çocuklar dişlerini verimli bir şekilde fırçalamak için yeterli el becerisine sahip değillerdir. Ebeveynler, 7 ila 8 yaşına kadar çocuklarının diş ipi kullanımına ve diş fırçalamasına yardım etmeli ve aynı zamanda denetlemelidir.

Süt dişleri geçici olmasına rağmen neden bu kadar dikkat etmeliyim?

Çocuğumuzun süt dişleri sadece çiğneme ve konuşmaya imkan vermekle kalmaz, aynı zamanda altlarından büyüyecek kalıcı dişler için yer de sağlarlar.
Çocukların süt dişlerindeki bir hastalık çevre dokulara yayılabilir, şişlik ve ağrıya neden olabilir. Enfeksiyon, altta oluşacak kalıcı dişe veya diş kök kanalındaki sinirlerin derinliklerine ulaşabilir. Dolayısıyla, her yaşta diş sağlığına dikkat edilmelidir.

Çocuğum diş ağrısı çekiyorsa ne yapmalıyım?

Çocuğunuzun ağzını ılık tuzlu suyla çalkalayın ve şişlik varsa soğuk baskı uygulayın. Çocuğunuzun dişine asla aspirin sürmeyin. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce pediatrik diş hekiminizi arayın.