ALBA DENT ADSP

Diş Dolgusu

Diş dolgusu, diş sağlığını yeniden kazandırmak adına uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Çatlak dişlerin kapatılması, çürüklerin ve kırıkların onarılıp estetik bir görünümün de sağlanması amacıyla dolgu işlemi uygulanabilir. Diş dolgu işlemi kısa bir sürede uygulanabilen bir işlemdir. Diş temizliği yapılıp, dolgu malzemesinin yerleştirilmesiyle işlem tamamlanır.

Detaylar

Diş dolgusu, çürük nedeniyle hasar görmüş dişleri onarmak için en yaygın uygulamadır. Günümüzde dişin doğal renginden gümüş rengine kadar pek çok dolgu seçeneği vardır. Diş dolguları, hasar görmüş veya çürümüş bir dişin şeklini, işlevini ve estetiğini geri kazanmaya yardımcı olur. Diş dolgusu yaptırdığınızda kısa ve uzun vadede ona özel dikkat göstermelisiniz. Ağız sağlığınıza gereğince önem verirseniz daha fazla çürük oluşma riskini en aza indirebilir ve halihazırda sahip olduğunuz dolguların hasar görmesinin önüne geçebilirsiniz.

Dolgu Çeşitleri

Kompozit Dolgu;

Çeşitli renk seçenekleriyle dişte fark edilmez ve estetik beyaz dolgu olarak adlandırılır. Hemen hemen tüm diş çürüklerinde kullanılabilirler. Tek seansta dişe uygulanıp cilalanabilirler. En pratik ve ekonomik seçenektir.

Porselen Dolgu;

Porselen dolgularda hazırlanan kaviteden ölçü alınır ve laboratuvara gönderilir. Hasta bir sonraki seansa geldiğinde cilalanmış olan porselen dolgu kaviteye yapıştırılır. Estetik ve fonksiyon olarak en başarılı sonuçların alındığı yöntemdir

Amalgam Dolgu;

Gümüş, kalay, bakır ve civa karıştırılmasıyla meydana gelen alaşımın kaviteye yerleştirilmesi işlemidir. Çürükten temizlenen kavite amalgam dolgu malzemesi ile doldurulduktan sonra o bölgenin iki saat kullanılmaması ve 24 saat sert bir şey çiğnenmemesi önerilir. İyice sertleşen dolgu 24 saat sonra cilalanmalıdır.

Kimler İçin Uygundur?

Diş boşluğu, diş çürüğü veya diş yüzeyi hasar görmüş kişiler

Tedavi Süresi

30-60 Dakika

İyileşme Süresi

2 Hafta

Sık Sorulan Sorular

Diş dolgularıma nasıl bakarım?

Diş dolgusu bakımının normal dişlerin bakımından hiçbir farkı yoktur. kolaydır. Düzenli diş bakımı rutininize ayak uydurup günde iki kez diş fırçalamak ve diş ipi kullanmanız durumda en iyi şekilde bakım yapmış olacaksınız. Düzenli diş muayenelerine gidip diş hekiminizi herhangi bir değişiklik ortaya çıkar çıkmaz bilgilendirirseniz diş ve dolgu sağlınızı kolayca korumuş olacaksınız.

Dolgu işlemi bitince ağrı, acı hissedecek miyim?

Diş dolgusu oluşturulduktan hemen sonra artan bir hassasiyet seviyesinin olması çok normal ve yaygın bir durumdur. Bu ağrılar iki haftalık süreç içerisinde yavaş yavaş azalacak ve tolere edilmesi daha kolay hale gelecektir. Diş ağrısı, çiğnemenize veya konuşmanıza engel olacak kadar hassassa, hekiminizle iletişime geçebilir ve hekim kontrolü altında ağrı kesici kullanabilirsiniz

Diş dolgusu işleminden sonra diş çürür mü?

Dolgu işleminden sonra diş çürümesi ancak dolgu ve diş minesi arasındaki bağların kopmasıyla mümkündür. Burada oluşacak boşlukta yemek kalıntıları birikmesi ve bakterilerin de etkisiyle çürük oluşabilir. Ancak, düzenli temizliği sağlanarak çürüklerin her zaman önüne geçilebilir.

Dolgulardan kaynaklı tuhaf hissetmem ne zaman sona erecek?

Dolgudan sonra kaynaklanan hassasiyet iki ila dört hafta içine sonlanacaktır. Ancak bu süre zarfında bir ilerleme kat edilmediğini düşünüyorsanız, diş hekiminizle iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

ALBA DENT ADSP

TEDAVİLER