ALBA DENT ADSP
Diş İmplantı
İmplant Tedavisi ile İlgili En Sık Sorulan 10 Soru – Uzm. Dr. Kübra Erdoğan Eryıldız
Diş İmplantı ve Detayları
Diş implantları doğrudan çene kemiğine vidalanır. Vida üzerine de diş geçirilmesiyle birlikte birebir doğal diş formu ve görünümü elde edilir. Geleneksel köprü ve protezlere göre en önemli üstünlüğü, diğer dişlere zarar vermeden ve onlardan destek almadan çene kemiğine yerleştirilebilmeleri ile daha iyi konuşma, çiğneme fonksiyonu sağlamasıyla birlikte ağız ve yüzünüze de doğal bir görünüm sağlayacaktır.
Beslenmeye Faydaları
İmplant kullanmak istemeyip protez diş kullanan hastalar, özellikle yemek yerken birçok sıkıntı çeker. Yapılan araştırmalara göre, protez kullanan hastaların %29′u sadece yumuşak ve ezilmiş gıdalarla beslenirken, %50’si birçok besinden uzak durur. Hastaların %17′si ise kendi dişleri ile daha etkili çiğnediklerini belirtiyorlar. Total protez kullanan hastaların %66′sı ise çiğnemede güçlük çekiyorlar. Çiğnemede hissedilen zorluklarla birlikte sindirim sisteminde de bazı rahatsızlıklar görülmesi çok doğal hale geliyor. Diş implantı tedavisi ise, dilediğiniz zaman dilediğinizi yeme özgürlüğünü size sunabilen bir tedavi yöntemidir.
Diş İmplantı için En Güncel Teknikler
Diş implantları, vidali ve geçirmeli sistemiyle günümüzde mevcut olan en gelişmiş diş değiştirme işlemidir ve yerleştirilmeleri, genellikle diş kaybından sonra meydana gelen kemik ve diş eti doku kaybını önler. Bu yolla ağız sağlığınızdan hiçbir ödün vermemiş olursunuz. Bir implantın yerleştirilmesi, bir köprü veya kuron yerleştirme için bitişik dişlerin kesilmesi ihtiyacını ortadan kaldırır ve bitişik dişleri de koruyabilir. Ayrıca, diş implantları metal yapıya sahip olduğundan asla çürümez veya bir kök kanalına ihtiyaç duymaz. İmplantlar zaman alsa da, sonuçlar diş hekimliğinin hastalara doğal dişlerini geri vermesi için en yakın şeydir. İmplantların görünümü ve işlevi, kendine güveni ve genel yaşam kalitesini iyileştirme gücüne sahiptir.
Diş İmplantı Tedavi Süresi
İmplant başına 15 dakika
İyileşme Süresi
İmplant üst çeneye yerleştirilirse iyileşme alt çeneye yerleştirmeye göre daha uzun sürebilir. Genellikle tamamen eski görünüm ve hissiyata sahip olmak ortalama 3 ay sürer. Ancak süreç esnasında acı ve ağrı hissedilmemektedir. Takılan implant sayısına ve kişiye göre iyileşme periyodu değişeceğinden dolayı kesin bilgileri ücretsiz ön görüşme yoluyla diş hekimlerimizden öğrenebilirsiniz.
Diş implantlama operasyonu 1 günde tam anlamıyla tamamlanabilen bir operasyondur. Diş implantlarınızı bir günde almak eski yöntemlere kıyasla çok doğru ve yapılması gereken bir süreçtir.
Diş implantları kalıcı ve uzun süreli kullanımlar için tasarlanmıştır. Uygun kullanım ve düzenli bakımları sağlandığı takdirde diş implantları 25 yıl kullanılabilir.
Diş implantları çok sağlam bir yapıdadır, yerinden çıkması genellikle mümkün değildir. Bir darbe sonucu kaymış ya da yerinden çıkmış implantlar diş hekimleri kontrolünde yenilebilir. Vidali yapısı sayesinde eski implant çıkarılıp, yerine yeni diş geçirilebilir.
Çakma diş olarak adlandırılan implantın çene kemiğine geçirilmesi sürecinde diş etine zarar verecek herhangi bir malzeme kullanılmamaktadır. Titanyum yapılı implantlar diş etine ve çene kemiğine zarar vermemektedirler. Bununla birlikte, ilerleyen yıllarda çene kemiğine tamamen oturarak kemik sağlamlığını da arttırmaktadır.
Dental implant yerleştirilmesi ve yedek dişlerin takılması tipik olarak en az iki aşama gerektirir ve altı hafta ile altı ay arasında değişebilir. Bu zaman ölçeklerinin uzun olmasının nedeni ise implantlar çene kemiğinizle kaynaşıp, sabitlenip anatominizin bir parçası olmasıdır.
Ağız sağlığının tamamen korunması adına tüm ağız için implant yaptırılması kritik durumlarda önerilmektedir. Çene kemiği yapısı ve yapılacak implant sayısı değişebileceği için kesin bir fiyat bilgisi verilememektedir. İmplantlar bitişik dişler için yapıldığında operasyon süreci kısalacak ve dizaynlar daha kolay olacaktır. Dolayısıyla fiyat açısından daha uygun olacaktır.
İmplant işleminde kullanılacak diş görünümü ve rengini diş hekimleri kontrolünde hastalar kendileri seçiyor olacaklardır. Dolayısıyla seçilen renk için operasyondan önce ten ve diş eti rengiyle uyumlu olup olmadığı kontrol edilmektedir.
Bir diş implantı yerleştirme süreci dahil olmak üzere birçok adımı içerir ve aşağıdaki sırayla ilerler:
* Hasarlı diş çıkarma.
* Çene kemiği hazırlığı(gerekli ise)
* Dental implant yerleştirme.
* Kemik büyümesi ve iyileşmesi.
* Abutment yerleştirme.
* Yapay diş yerleştirme.